Posted 21 April 2019
2452
0
0
Weer een lekker quiche recept, dit keer met een bloemkoolbodem! Gevuld met prei, ham en kaas. Dat wordt smullen!
INGREDIËNTEN VOOR BLOEMKOOLBODEM:
- 350 gram bloemkoolrijst (zie productenlijst)
- 1 ei (L)
- 130 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 2 eetlepels boter
INGREDIËNTEN VOOR VULLING:
- 5 eieren (L)
- 1 prei
- 200 gram hamreepjes
- 2 teentjes knoflook
- 75 ml slagroom
- 120 gram geraspte oude kaas
- peper en zout
Benodigdheden: Quiche-vorm (26 cm) of ronde ovenschaal.
BEREIDING:
- We maken eerst de bodem: bak de bloemkoolrijst in een koekenpan met 1 a 2 eetlepels boter op middelhoog vuur.
- Roer regelmatig, zodat de bloemkoolrijst niet aanbrand.
- Bak de rijst 10 minuten, totdat het zacht is.
- Zodra de bloemkool zacht is, laat het dan even afkoelen.
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Mix de bloemkoolrijst met het ei, Parmezaanse kaas en peper en zout.
- Doe het mengsel in de quiche-vorm en druk het ‘deeg’ goed aan met je handen. Je kunt bijvoorbeeld ook de achterkant van een lepel of glas gebruiken om het te verdelen.
- Bak de bodem 15 minuten in de oven. Houd de bodem in de gaten, elke oven is namelijk anders. De bodem kan snel aanbranden.
- Haal de quiche-vorm uit de oven.
- Was en snijd de prei in halve ringen. Hak de knoflook fijn.
- Verdeel nu de ham, kaas en prei over de bodem.
- Klop de eieren los en voeg de slagroom en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de vulling in de quiche-vorm.
- Doe de quiche-vorm. in de oven en bak het 45 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk!