Italiaanse amandelcake

Deze amandelcake is heerlijk zacht en luchtig, en met maar een paar simpele ingrediënten te maken! Om de cake extra lekker te maken heb ik er wat sinaasappelsap (vers) door het beslag heen gedaan, maar je kunt er ook voor kiezen om citroensap eraan toe te voegen voor een wat frissere cake!

 

INGREDIËNTEN:

 

BENODIGDHEDEN:

  • Bakpapier
  • Handmixer
  • Springvorm 20 cm

BEREIDING:

  •  Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, en vet de zijkant in met boter.
  • Splits de eieren. Doe het eigeel in een grote kom (en bewaar het eiwit in een andere kom), samen met de suikervervanger, en mix dit 2 minuten op lage stand met een handmixer luchtig.
  • Voeg de sinaasappel OF citroensap, olie en amandelextract toe, en mix dit opnieuw door elkaar voor zo’n 2 minuten.
  • Doe de bakpoeder en amandelmeel erbij en mix dit goed.
  • Klop de eiwitten stijf in een andere kom. Voeg een kwart van het eiwit bij het cakebeslag en roer voorzichtig met een spatel het eiwit erdoor (zodat het beslag lekker luchtig blijft), voeg al het eiwit toe en roer dit opnieuw voorzichtig door het beslag.
  • Doe de cakebeslag in de springvorm en strooi de amandelschaafsel (hoeveelheid naar wens), en bak de cake voor zo’n 35 á 40 minuten in de oven.
  • Laat de cake afkoelen, en strooi er wat suikervervangende poedersuiker over

 

  • Aantal porties: 10 stuks
  • Aantal koolhydraten per stuk:  2,4 khd

Hoe bewaar je de amandelcake?

Je kunt het beste de cake luchtdicht te verpakken met bijvoorbeeld aluminiumfolie of een afsluitbare trommel op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de cake volledig is afgekoeld voordat je de cake wil verpakken. De cake kun je eventueel ook invriezen in plastic folie of een luchtdichte trommel (snijd ze in plakken, zo heb je altijd binnen handbereik een stukje amandelcake). De amandelcake blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *