Quiche met ham, prei, kaas en een bloemkoolbodem

Weer een lekker quiche recept, dit keer met een bloemkoolbodem! Gevuld met prei, ham en kaas. Dat wordt smullen!

INGREDIËNTEN VOOR BLOEMKOOLBODEM:

  • 350 gram bloemkoolrijst (zie productenlijst)
  • 1 ei (L)
  • 130 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels boter

INGREDIËNTEN VOOR VULLING:

  • 5 eieren (L)
  • 1 prei
  • 200 gram hamreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml slagroom
  • 120 gram geraspte oude kaas
  • peper en zout

Benodigdheden: Quiche-vorm (26 cm) of ronde ovenschaal.

BEREIDING:

  • We maken eerst de bodem: bak de bloemkoolrijst in een koekenpan met 1 a 2 eetlepels boter op middelhoog vuur.
  • Roer regelmatig, zodat de bloemkoolrijst niet aanbrand.
  • Bak de rijst 10 minuten, totdat het zacht is.
  • Zodra de bloemkool zacht is, laat het dan even afkoelen.
  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Mix de bloemkoolrijst met het ei, Parmezaanse kaas en peper en zout.
  • Doe het mengsel in de quiche-vorm en druk het ‘deeg’ goed aan met je handen. Je kunt bijvoorbeeld ook de achterkant van een lepel of glas gebruiken om het te verdelen.
  • Bak de bodem 15 minuten in de oven. Houd de bodem in de gaten, elke oven is namelijk anders. De bodem kan snel aanbranden.
  • Haal de quiche-vorm uit de oven.

 

  • Was en snijd de prei in halve ringen. Hak de knoflook fijn.
  • Verdeel nu de ham, kaas en prei over de bodem.
  • Klop de eieren los en voeg de slagroom en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de vulling in de quiche-vorm.
  • Doe de quiche-vorm. in de oven en bak het 45 minuten in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *