Posted 1 August 2019
2384
0
0
Een lekkere koolhydraatarme maaltijd; de portobello burger! Het broodje is vervangen door 2 portobello’s. Verder is het gewoon een ”normale” hamburger. Lekker met een plak cheddar, augurk en fijn gesneden rode ui! Serveer de portobello burger met een simpele salade.
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 2 portobello’s
- 1 beefburger, of maak een verse hamburger
- 1/2 rode ui
- 2 plakken tomaat
- 1 kleine augurk
- slablaadjes
- 1 plak cheddar
- 1 el olijfolie
- 1 tl sesamzaadjes
- optioneel: 1 el Zaanse mayonaise
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de portobello’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer wat olijfolie over de bovenkant van de portobello’s.
- Bak de portobello’s 12 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de ui in dunne ringen, de tomaat en de augurk in plakjes.
- Bak de hamburger in wat bakboter of olijfolie in een pan gaar.
- Haal de portobello’s uit de oven. Portobello’s geven heel veel vocht af. Leg daarom 1 á 2 keukenpapiertjes op een bord en leg daar de portobello’s op om het meeste vocht op te vangen.
- Leg 1 portobello op een ander bord om het te gaan beleggen.
- Doe een slablaadje en de hamburger op de portobello. Daarop een plak cheddar. Vervolgens de plakjes tomaat, augurk en rode ui.
- Leg bovenop de andere portobello. Smeer wat olijfolie met een kwastje op de bovenkant van de portobello, en strooi wat sesamzaadjes erover.
- Extra lekker: voeg een lepel Zaanse mayonaise toe!
Eet smakelijk!
- 9,8 khd per portobello burger (zonder mayonaise).