Portobello burger

Een lekkere koolhydraatarme maaltijd; de portobello burger! Het broodje is vervangen door 2 portobello’s. Verder is het gewoon een ”normale” hamburger. Lekker met een plak cheddar, augurk en fijn gesneden rode ui! Serveer de portobello burger met een simpele salade.

 

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 2 portobello’s
  • 1 beefburger, of maak een verse hamburger
  • 1/2 rode ui
  • 2 plakken tomaat
  • 1 kleine augurk
  • slablaadjes
  • 1 plak cheddar
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl sesamzaadjes
  • optioneel: 1 el Zaanse mayonaise

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de portobello’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer wat olijfolie over de bovenkant van de portobello’s.
  • Bak de portobello’s 12 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne ringen, de tomaat en de augurk in plakjes.
  • Bak de hamburger in wat bakboter of olijfolie in een pan gaar.
  • Haal de portobello’s uit de oven. Portobello’s geven heel veel vocht af. Leg daarom 1 á 2 keukenpapiertjes op een bord en leg daar de portobello’s op om het meeste vocht op te vangen.
  • Leg 1 portobello op een ander bord om het te gaan beleggen.
  • Doe een slablaadje en de hamburger op de portobello. Daarop een plak cheddar. Vervolgens de plakjes tomaat, augurk en rode ui.
  • Leg bovenop de andere portobello. Smeer wat olijfolie met een kwastje op de bovenkant van de portobello, en strooi wat sesamzaadjes erover.
  • Extra lekker: voeg een lepel Zaanse mayonaise toe!

Eet smakelijk!

  • 9,8 khd per portobello burger (zonder mayonaise).

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *