Ovenschotel kip, feta, pesto en olijven

Een ovenschotel is altijd een goed idee. Deze ovenschotel is heerlijk, én makkelijk te bereiden. Binnen 30 minuten staat dit gerecht op tafel!

INGREDIËNTEN:

  • 180 gram kipfilet
  • 2 eetlepels boter
  • 25 gram groene pesto
  • 75 ml kookroom
  • 1 knoflookteentje
  • 25 gram olijven zonder pit
  • 35 gram fetakaas
  • halve courgette
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram geraspte kaas
  • Peper en zout

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de kipfilet in blokjes, en kruid het af met peper en zout.
  • Hak de knoflook fijn, en snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Bak de kipstukjes en courgette gaar, en voeg tenslotte de knoflook toe en bak dit kort mee.
  • Mix de pesto en kookroom samen met de Parmezaanse kaas.
  • Snijd de fetakaas in kleine blokjes.
  • Doe de kipfilet en courgette in een kleine ovenschaal, verdeel vervolgens de fetablokjes en olijven.
  • Schenk de pestomix er overheen.
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel.
  • Doe de ovenschaal in de oven en bak het 15 minuten.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *