Nasi Goreng met kip en saté-saus

Heerlijke nasi goreng! De normale rijst, vervangen we voor bloemkoolrijst. Lekker laag in koolhydraten, en smaakt net zo verrukkelijk!

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 1 kipfilet
  • 250 gram nasigroente
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • halve theelepel gedroogde koriander
  • halve theelepel gember
  • halve theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1/8 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 teentje knoflook

Saté-saus:

Optioneel; gebakken ei:

  • 1 ei
  • peper en zout

BEREIDING:

  • We maken eerst de nasi-kruiden: pers het teentje knoflook uit en meng dit samen met de ketjap, chilipoeder, komijn, kurkuma, gember en koriander in een kommetje.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit met wat boter of olie in een wokpan. Voeg de nasigroente toe zodra de kip bijna gaar is en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Ondertussen maken we de satésaus. Meng de ongezoete amandelmelk samen met de pindakaas en breng dit aan de kook in een pannetje. Voeg de sojasaus en snuf knoflookpoeder toe en laat het al roerend indikken. Is de saus te dik? Voeg er dan nog een eetlepel amandelmelk aan toe.
  • Nu voeg je de bloemkoolrijst toe aan de pan, samen met de nasikruiden. Voeg eventueel nog 1 of 2 eetlepels ketjap of sojasaus toe. Bak alles nu nog 4 minuten.
  • Ondertussen bak je een gebakken ei in een andere pan. Breng op smaak met wat peper en zout. Serveer de nasi samen met het gebakken eitje en satésaus.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *