Posted 15 September 2019
5583
0
2
Koolhydraatarme tulbandjes met pure chocolade, een lekkere traktatie voor jezelf of anderen!
INGREDIËNTEN VOOR 9 STUKS:
- 160 gram amandelmeel
- 110 gram roomkaas naturel
- 70 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 2 theelepels vanille extract
- 6 theelepels vloeibare zoetstof (zie productenlijst)
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 eieren
- snufje zout
- 50 gram pure chocolade (céréal stevia sweet)
Benodigdheden:
- siliconen mini tulbandvormpjes
- (steel)pannetje
BEREIDING:
-
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de zachte boter met de roomkaas door elkaar, en voeg de vanille extract en zoetstof toe.
- Voeg nu de eieren toe, en mix alles goed met een handmixer.
- De amandelmeel, bakpoeder en snufje zout kunnen nu ook toegevoegd worden bij het beslag, mix opnieuw (ongeveer 1 minuut) tot een mooi beslag.
- Verdeel het beslag nu in de mini tulbandvormpjes
- Doe de mini tulbandvormpjes in de oven voor 18 minuten in de oven.
- Haal de vormpjes uit de oven, en laat de tulbandjes volledig afkoelen.
- Breek de chocolade in stukken, en smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje, boven een pannetje.
- Dip de tulbandjes in de chocolade, en laat chocolade op de tulbandjes goed uitharden.
Eet smakelijk!
- Tip: De tulbandjes bewaar je in een stuk aluminiumfolie buiten de koelkast voor 3 dagen, of in en afgesloten bakje in de koelkast voor 4 á 5 dagen.
- 3,1 khd per tulbandje
- Bereidingstijd in totaal: 35 minuten.