Sushi – koolhydraatarm

Heerlijke koolhydraatarme sushi, yum! Natuurlijk niet met normale rijst, maar met bloemkoolrijst. Het is uiteraard niet hetzelfde als normale sushi, maar voor de echte liefhebber die sushi mist in een koolhydraatarm dieet, is dit wel een ’treat’. Serveer de koolhydraatarme sushi met sojasaus en wasabi!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 45 gram mascarpone
  • 1 avocado
  • halve komkommer
  • 140 gram gerookte zalm
  • 5 nori-vellen
  • sojasaus (zie productenlijst)

Benodigdheden:

  • Sushimatje

 

BEREIDING:

  • Bak de bloemkoolrijst met een scheutje olijfolie gaar in een koekenpan. Je kunt ook eventueel de bloemkoolrijst 5 minuten (op 750 watt) in de magnetron doen.
  • Snijd de komkommer, avocado en gerookte zalm in kleine reepjes rond de 5 cm lang en 1,5 cm breed.
  • Zodra de bloemkoolrijst is afgekoeld, kan de mascarpone door de bloemkoolrijst gevoerd worden.
  • Leg het nori-vel (let op: met de ruwe kan naar boven) op het sushi-matje.
  • Breng nu een laagje rijst aan over het gehele vel, maar laat 3 cm aan de bovenzijde vrij.
  • Leg nu in het midden van de rijst een lange rij (horizontaal) van komkommer, avocado en zalm.
  • Druk nu alles goed aan, en rol nu voorzichtig met het matje de rol op.
  • Je kunt de sushirol het beste dichtplakken door de uiteinden nat te maken met wat water.
  • Snijd de sushirol nu in stukjes met een nat mes.
  • Herhaal dit nog 3 keer met de andere Nori-vellen.
  • Serveer de sushi met sojasaus, en eventueel wasabi.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *