Indonesische rendang

Een indonesisch stoofpotje, lekker mals vlees met een pittige saus. Serveer de rendang met sajoerboontjes. Natuurlijk kan je ook kiezen voor normale sperziebonen. Neem wel de tijd om dit gerecht te bereiden. Het vlees moet namelijk lekker lang stoven (hoe langer hoe beter)! Een ideaal gerecht dus voor op de zaterdag of zondag!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 250 gram runderlappen
  • 15 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (fijn gehakt)
  • 1 laurierblad
  • 175 ml kokosmelk
  • halve rode peper (of halve theelepel sambal)
  • 1 eetlepel sojasaus (zie productenlijst)
  • halve eetlepel kerrie masala kruiden
  • halve theelepel gemalen koriander
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • halve theelepel kurkuma
  • halve theelepel gemalen gember

Sajoerboontjes:

  • 200 gram sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • halve rode peper (zonder zaadjes)
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel ketjap
  • halve theelepel gemberpoeder
  • halve theelepel korianderzaad

BEREIDING:

  • Snijd het rundvlees in blokjes.
  • Verwarm de boter in een pan, en bak het vlees rondom bruin.
  • Snijd de ui in ringen, en hak de knoflook fijn.
  • Zodra het vlees rondom bruin is voeg je de ui, knoflook en rode peper toe.
  • Voeg nu alle kruiden toe.
  • Voeg de kokosmelk toe.
  • Laat de rendang 2,5 uur zachtjes stoven.
  • Breng de rendang op smaak met wat zout.
  • Haal het laurierblad er weer uit.

 

  • Dop de boontjes (alleen de “uiteinden” eraf)
  • Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn.
  • Bak het sjalotje en knoflook in wat olie in een pan. Voeg na 5 minuten de ketjap, rode peper, gember en korianderzaad toe.
  • Na 5 minuten voeg je de kippenbouillon, kokosmelk en sperziebonen toe, en breng aan de kook. Stoof de boontjes in 10 minuten gaar.
  • Voeg eventueel wat zout toe.
  • Serveer de rendang en sajoerboontjes eventueel met wat bloemkoolrijst.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *