Zalmquiche

De combinatie van spinazie, champignons, roomkaas en zalm is overheerlijk! En mocht je nog een stukje overhouden, dan is het heerlik om koud te eten als lunch.

INGREDIËNTEN:

  • Bakje kastanjechampignons
  • 600 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 70 ml kookroom
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 150 gram zalmfilet
  • 35 gram geraspte (oude) kaas
  • halve eetlepel knoflookpoeder
  • halve eetlepel uienpoeder

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie tot het is geslonken
  • Giet het daarna goed af
  • Snijd de champignons in plakjes en de zalm in stukjes en bak dit kort met de spinazie mee.
  • Giet het daarna opnieuw even af, vanwege het vocht
  • Klop de eieren en voeg de kruidenroomkaas, mosterd, kookroom, uien- en knoflookpoeder door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg hierna de spinazie en champignons toe en mix het geheel goed door elkaar.
  • Doe het eiermengsel in een ovenschaal en leg de zalm bovenop het eimengsel.
  • Strooi de geraspte kaas erover en bak de quiche 30 minuten in de oven.

Koolhydraten: 5,6

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *