Posted 30 August 2018
4156
0
0
De combinatie van spinazie, champignons, roomkaas en zalm is overheerlijk! En mocht je nog een stukje overhouden, dan is het heerlik om koud te eten als lunch.
INGREDIËNTEN:
- Bakje kastanjechampignons
- 600 gram spinazie
- 3 eieren
- 70 ml kookroom
- 1 theelepel mosterd
- 100 gram kruidenroomkaas
- 150 gram zalmfilet
- 35 gram geraspte (oude) kaas
- halve eetlepel knoflookpoeder
- halve eetlepel uienpoeder
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie tot het is geslonken
- Giet het daarna goed af
- Snijd de champignons in plakjes en de zalm in stukjes en bak dit kort met de spinazie mee.
- Giet het daarna opnieuw even af, vanwege het vocht
- Klop de eieren en voeg de kruidenroomkaas, mosterd, kookroom, uien- en knoflookpoeder door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Voeg hierna de spinazie en champignons toe en mix het geheel goed door elkaar.
- Doe het eiermengsel in een ovenschaal en leg de zalm bovenop het eimengsel.
- Strooi de geraspte kaas erover en bak de quiche 30 minuten in de oven.
Koolhydraten: 5,6