Witte chocolade macadamia koekjes koolhydraatarm

De meeste mensen kennen de heerlijke koeken van Subway wel. Als ik vroeger een lekker broodje haalde bij de Subway moest ik er altijd een witte chocolade macadamia koekje erbij kopen. Alleen passen deze koekjes helaas niet in een koolhydraatarm dieet. Daarom heb ik nu een koolhydraatarme versie erop bedacht! Lekker als tussendoortje of bij een kop thee.

Ik gebruik voor dit recept gelatinepoeder, dit zorgt ervoor dat de koekjes een ”chewy bite” krijgen. Je kunt de gelatinepoeder eventueel weglaten, dan krijgen de koekjes een krokantere structuur!

INGREDIËNTEN VOOR 10 KOEKJES:

  • 100 gram zachte roomboter
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 140 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 el gelatinepoeder (optioneel)
  • snufje zout
  •  4 eetlepels Sukrin+ (OF 4 theelepels vloeibare zoetstof)
  • 40 gram (koolhydraatarme) witte chocolade
  • 1 flink handje ongezouten macadamia noten.

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de roomboter in blokjes.
  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Hak de macadamianoten doormidden.
  • Mix de amandelmeel, kokosrasp, gelatinepoeder, zout, wijnsteenbakpoeder, vanille-extract en Sukrin+ (of vloeibare zoetstof) door elkaar.
  • Meng nu de macadamianoten en witte chocolade door het beslag.
  • Voeg daarna de boter en ei eraan toe en maak er 1 deegbal van.
  • Doe de deegbal voor 15 minuten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en maak 10 á 11 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Druk de balletjes wat aan, waardoor ze wat platter worden.
  • Bak de koekjes voor 15 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes goed afkoelen.

Smullen maar!

 

  • Aantal koolhydraten: .
  • Bereidingstijd: 25 minuten.

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *