Witlof ham/kaas

Lekker Hollandse kost! Dit gerecht is geschikt voor elke dag en je kunt er ook anderen van laten mee-eten. (Vermenigvuldig dan uiteraard de porties!) Eet de witlof samen met bijvoorbeeld een gehaktbal of chipolataworstjes.

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 2 witlofstronken
  • 125 ml kookroom
  • 120 gram geraspte (oude) kaas
  • 2 grote of 4 kleine plakken achterham

BEREIDING:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verwijder de bitterpunten (uiteinde van de witlof), en kook de witlof 5 minuten met wat zout in een pan. Giet de witlof goed af, laat de witlof 2 minuten kort in een vergiet nog even uitlekken en wat afkoelen.
  • Verwarm in een steelpan de kookroom en voeg hierbij ongeveer driekwart van de kaas, peper en zout, en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat het een stevige saus wordt
  • Wikkel nu de achterham om de witlof en leg ze in een ovenschaal en strooi de geraspte oude kaas over de witlof.
  • De witlof gaat nu 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Eten er mensen mee die niet koolhydraatarm eten? Voeg er wat gekookte aardappelen of puree bij!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *