Posted 26 January 2019
5210
0
0
Lekker Hollandse kost! Dit gerecht is geschikt voor elke dag en je kunt er ook anderen van laten mee-eten. (Vermenigvuldig dan uiteraard de porties!) Eet de witlof samen met bijvoorbeeld een gehaktbal of chipolataworstjes.
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 2 witlofstronken
- 125 ml kookroom
- 120 gram geraspte (oude) kaas
- 2 grote of 4 kleine plakken achterham
BEREIDING:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Verwijder de bitterpunten (uiteinde van de witlof), en kook de witlof 5 minuten met wat zout in een pan. Giet de witlof goed af, laat de witlof 2 minuten kort in een vergiet nog even uitlekken en wat afkoelen.
- Verwarm in een steelpan de kookroom en voeg hierbij ongeveer driekwart van de kaas, peper en zout, en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat het een stevige saus wordt
- Wikkel nu de achterham om de witlof en leg ze in een ovenschaal en strooi de geraspte oude kaas over de witlof.
- De witlof gaat nu 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Eten er mensen mee die niet koolhydraatarm eten? Voeg er wat gekookte aardappelen of puree bij!