Posted 17 September 2019
2745
0
0
Deze lekkere en gezonde viskoekjes van tonijn zijn koolhydraatarm en glutenvrij! De viskoekjes bevatten namelijk geen panneermeel. Lekker als lunch, diner met een salade erbij of als zaterdagavond snack.
INGREDIËNTEN:
- 2 blikjes tonijn (in water)
- 2 eieren
- 1 rode ui
- 2 el Zaanse mayonaise
- 2 tl dijon mosterd
- 1 knoflookteentje
- zout en peper
- verse peterselie (fijn gehakt)
- 4 el olijfolie (om in te bakken)
BEREIDING:
- Laat de tonijn goed uitlekken.
- Kluts de eieren los in een kommetje.
- Snipper de rode ui, en hak de knoflook fijn.
- Doe de tonijn in een grote kom, samen met de mosterd, mayonaise, geklutste eieren, ui, knoflook, peterselie peper en zout. Roer alles goed doorelkaar.
- Verwarm een koekenpan samen met de olijfolie.
- Schep nu 2 eetlepels van het tonijnmengsel in de pan bijelkaar (dus 2 el per viskoekje). Druk het tonijnmengsel een beetje aan met een vork. Bak ongeveer 4 viskoekjes per keer in de pan.
- Bak de viskoekjes ongeveer 3 á 4 minuten per kant, totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!
- Aantal koolhydraten: 1,2 khd per viskoekje
- Bereidingstijd: 20 minuten