Viskoekjes van tonijn

Deze lekkere en gezonde viskoekjes van tonijn zijn koolhydraatarm en glutenvrij! De viskoekjes bevatten namelijk geen panneermeel. Lekker als lunch, diner met een salade erbij of als zaterdagavond snack.

 

INGREDIËNTEN:

  • 2 blikjes tonijn (in water)
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 el Zaanse mayonaise
  • 2 tl dijon mosterd
  • 1 knoflookteentje
  • zout en peper
  • verse peterselie (fijn gehakt)
  • 4 el olijfolie (om in te bakken)

 

BEREIDING:

  • Laat de tonijn goed uitlekken.
  • Kluts de eieren los in een kommetje.
  • Snipper de rode ui, en hak de knoflook fijn.
  • Doe de tonijn in een grote kom, samen met de mosterd, mayonaise, geklutste eieren, ui, knoflook, peterselie peper en zout. Roer alles goed doorelkaar.
  • Verwarm een koekenpan samen met de olijfolie.
  • Schep nu 2 eetlepels van het tonijnmengsel in de pan bijelkaar (dus 2 el per viskoekje). Druk het tonijnmengsel een beetje aan met een vork. Bak ongeveer 4 viskoekjes per keer in de pan.
  • Bak de viskoekjes ongeveer 3 á 4 minuten per kant, totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Serveer direct.

Eet smakelijk!

 

  • Aantal koolhydraten: 1,2 khd per viskoekje
  • Bereidingstijd: 20 minuten

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *