Spinazie roulade met gerookte zalm

Dit is een verrassend lekker recept! Spinazie roulade met gerookte zalm en roomkaas. Snijd de roulade in plakjes, en je kunt er een aantal dagen van eten (of vries het in). Het is lekker als lunch, maar ook zeer geschikt als hapje! Ik heb voor dit recept gekozen voor een biologische citroen omdat je de citroen moet raspen. Normale citroenen bevatten normaal een waxlaagje wat je zelfs niet met wassen weg kan halen. Niet zo gezond dus. Kies daarom als het kan voor eem biologische citroen 😉

INGREDIËNTEN VOOR 3 PERSONEN:

  • 250 gram babyspinazie
  • 5 eieren
  • 200 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 250 gram gerookte zalm
  • 50 gram crème fraîche
  • 200 gram roomkaas
  • 2 el dille
  • 1 (biologische) citroen
  • Zout en peper

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  •  Split de eieren, en bewaar het eiwit.
  • Doe de spinazie samen met het eigeel in een keukenmachine. (Voeg het eigeel 1 voor 1 toevoegen bij de spinazie) Mix alles tot een gladde massa. Voeg wat peper en zout toe.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer in een vetvrije kom.
  • Spatel nu de eiwitten voorzichtig door het spinaziemengsel.
  • Verdeel het spinaziemengsel over de bakplaat met bakpapier tot een grote plak. Het moet ongeveer 3 cm dik zijn.
  • Doe de ovenplaat in de oven, en bak het 15 minuten op 180 graden.
  • Haal de ovenplaat uit de oven, en laat het de ‘spinazieplak’ volledig afkoelen (duurt ongeveer 15 minuten). Je kunt het beste de spinazieplak los halen met een spatel en de spinazieplak op een schoon bakpapiertje leggen.
  • Mix de roomkaas, crème fraîche en dille doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele, en niet het witte gedeelte want dat smaakt bitter!)
  • Pers 1 eetlepel citroensap uit, en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel.
  • Verdeel nu het roomkaasmengsel over de spinazieplak met een spatel of mes.
  • Verdeel nu de plakken gerookte zalm over het roomkaasmengsel.
  • Rol voorzichtig de roulade op. Gebruik het bakpapier. Druk voorzichtig aan terwijl je de roulade oprolt tot een mooie rol.
  • Verpak de rol strak in een stuk huishoudfolie, en doe het voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de roulade uit de koelkast, snijd de uiteinde af (die zien er vaak niet mooi uit). Snijd de roulade met een scherp mes in even grote plakken.

Tip! Om nog mooiere plakjes te snijden kun je het beste de huishoudfolie om de roulade heen houden tijdens het in plakken snijden! Verwijder dan de folie.

Eet smakelijk!

 

  •   2,1 khd per plak.
  • 6 porties
  • Bereidingstijd in totaal: 1 uur en 15 minuten.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *