Sperziebonen ovenschotel

Een eenvoudige en lekkere ovenschotel, met gehakt, sperziebonen en ui.

 

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 200 gram sperziebonen
  • 125 gram naturel roomkaas
  • 1/2 el knoflookpoeder
  • 75 gram geraspte (oude) kaas
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • zout en peper

BEREIDING:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Dop de sperziebonen, en kook ze beetgaar in kokend water met wat zout.
  • Giet de sperziebonen goed af.  Pel en snipper de ui.
  • Rul het gehakt in een koekenpan (zonder boter of olie). Voeg de ui toe en bak dit kort mee.
  • Voeg nu de roomkaas toe, samen met de knoflookpoeder, peper en zout. Roer alles goed doorelkaar.
  • Los het bouillonblokje op in 150 ml kokend water, en doe dit vervolgens bij het gehaktmengsel. Meng opnieuw alles goed doorelkaar.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, met daarop de sperziebonen.
  • Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Je winkelwagen