Sperziebonen ovenschotel

Een eenvoudige en lekkere ovenschotel, met gehakt, sperziebonen en ui.

 

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 200 gram sperziebonen
  • 125 gram naturel roomkaas
  • 1/2 el knoflookpoeder
  • 75 gram geraspte (oude) kaas
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • zout en peper

BEREIDING:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Dop de sperziebonen, en kook ze beetgaar in kokend water met wat zout.
  • Giet de sperziebonen goed af.  Pel en snipper de ui.
  • Rul het gehakt in een koekenpan (zonder boter of olie). Voeg de ui toe en bak dit kort mee.
  • Voeg nu de roomkaas toe, samen met de knoflookpoeder, peper en zout. Roer alles goed doorelkaar.
  • Los het bouillonblokje op in 150 ml kokend water, en doe dit vervolgens bij het gehaktmengsel. Meng opnieuw alles goed doorelkaar.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, met daarop de sperziebonen.
  • Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

1 Comment

  • Charly en Karin Posted 29 januari 2024 16:19

    Wij hebben weer heerlijk genoten van dit gerecht. Simpel om te maken en niet duur qua ingrediënten.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *