Posted 5 June 2019
5154
1
5
Een eenvoudige en lekkere ovenschotel, met gehakt, sperziebonen en ui.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 300 gram rundergehakt
- 1 kleine ui
- 200 gram sperziebonen
- 125 gram naturel roomkaas
- 1/2 el knoflookpoeder
- 75 gram geraspte (oude) kaas
- 1/2 groentebouillonblokje
- zout en peper
BEREIDING:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Dop de sperziebonen, en kook ze beetgaar in kokend water met wat zout.
- Giet de sperziebonen goed af. Pel en snipper de ui.
- Rul het gehakt in een koekenpan (zonder boter of olie). Voeg de ui toe en bak dit kort mee.
- Voeg nu de roomkaas toe, samen met de knoflookpoeder, peper en zout. Roer alles goed doorelkaar.
- Los het bouillonblokje op in 150 ml kokend water, en doe dit vervolgens bij het gehaktmengsel. Meng opnieuw alles goed doorelkaar.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, met daarop de sperziebonen.
- Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!
1 Comment
Wij hebben weer heerlijk genoten van dit gerecht. Simpel om te maken en niet duur qua ingrediënten.