Posted 11 October 2019
4910
0
1
Laatst maakte ik lekkere calzones in de omeletmaker. Maar je kunt natuurlijk ook zoete gerechten maken met de omeletmaker. Zo maakte ik lekkere speculaas cakejes! Super makkelijk om te maken, en binnen 25 minuutjes klaar! Je kunt deze speculaas cakejes ook prima als ontbijt eten (maar 2,3 khd voor allebei de cakejes!) Wat een feestje!
Je kunt de speculaascakejes uiteraard ook op een andere manier bereiden als je geen omeletmaker hebt. Gebruik 3 muffin vormpjes, en bak ze dan op 180 graden, voor 20 minuten in de oven!
INGREDIËNTEN VOOR 2 CAKEJES:
- 40 gram amandelmeel
- 25 gram roomboter
- 1/2 tl vanille extract
- 1 ei
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 2,5 tl speculaaskruiden
- 2 el ongezoete amandelmelk
- 1 el sukrin +
- optioneel: sukrin icing (suikervrije poedersuiker)
Benodigdheden:
- omeletmaker of anders 3 normale muffin vormpjes
BEREIDING:
- Smelt de roomboter in de magnetron of anders in een pannetje op het gasfornuis.
- Klop het ei los in een kommetje.
- Voeg de amandelmeel, speculaaskruiden, vanille extract, wijnsteenbakpoeder, sukrin +, ongezoete amandelmelk toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg nu de gesmolten boter toe, en roer dit goed door het beslag.
- Verwarm de omeletmaker, en verdeel het beslag over de 2 vakken.
- Bak de cakejes 15 minuten in de omeletmaker. Geen omeletmaker? Bak ze dan op 180 graden, voor 20 minuten in de oven!
Smullen maar!
- Aantal koolhydraten: 2,3 khd per twee.
- Bereidingstijd: 25 minuten.