Romige knoflook kip met broccoli en champignons

Een lekker en gezonde maaltijd en laag in koolhydraten! Eten er mensen mee die niet koolhydraatarm eten? Kook dan wat aardappelen erbij, en verdubbel het portie.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 250 gram champignons
  • 300 gram broccoli
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 4 knoflookteentjes
  • halve tomaat
  • 115 gram roomkaas
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Optioneel: een theelepel sesamzaadjes

BEREIDING:

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook het in 5 minuten beetgaar. Giet goed af.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn, en snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en verwijder de zaadjes.
  • Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan, en bak de kipfilet gaar.
  • Voeg de Italiaanse kruiden en peper en zout toe.
  • Voeg nu de knoflook toe en bak dit even mee.
  • Doe de champignons, tomaat en broccoliroosjes in de pan en bak dit mee.
  • Meng de roomkaas en de Parmezaanse kaas er doorheen. Laat dit ongeveer 5 minuten samen met de groente bakken.
  • Dit gerecht is eventueel lekker met bloemkoolrijst (maar kan ook prima zo gegeten worden).

Eet smakelijk!

2 Comments

  • shiva62 Posted 16 februari 2019 14:32

    Gaat bovenstaande in een wrap?

    • Club Slank Posted 22 februari 2019 11:39

      Nee,bij dit recept gaat het niet in wrap. Maar het is wel mogelijk! Mocht je wat over hebben van de avond ervoor, dan kun je dit in een wrap doen 😉

Laat een antwoord achter aan shiva62 Reactie annuleren

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *