Posted 11 February 2019
3281
2
1
Een lekker en gezonde maaltijd en laag in koolhydraten! Eten er mensen mee die niet koolhydraatarm eten? Kook dan wat aardappelen erbij, en verdubbel het portie.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 250 gram champignons
- 300 gram broccoli
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 4 knoflookteentjes
- halve tomaat
- 115 gram roomkaas
- 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Optioneel: een theelepel sesamzaadjes
BEREIDING:
- Snijd de broccoli in roosjes en kook het in 5 minuten beetgaar. Giet goed af.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn, en snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en verwijder de zaadjes.
- Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan, en bak de kipfilet gaar.
- Voeg de Italiaanse kruiden en peper en zout toe.
- Voeg nu de knoflook toe en bak dit even mee.
- Doe de champignons, tomaat en broccoliroosjes in de pan en bak dit mee.
- Meng de roomkaas en de Parmezaanse kaas er doorheen. Laat dit ongeveer 5 minuten samen met de groente bakken.
- Dit gerecht is eventueel lekker met bloemkoolrijst (maar kan ook prima zo gegeten worden).
Eet smakelijk!
2 Comments
Gaat bovenstaande in een wrap?
Nee,bij dit recept gaat het niet in wrap. Maar het is wel mogelijk! Mocht je wat over hebben van de avond ervoor, dan kun je dit in een wrap doen 😉