Roerbak kip met sperziebonen, paprika en tomaat

Dit is een snel en makkelijk eenpansgerecht. Binnen een half uur staat dit gerecht op tafel! Fijn dus voor doordeweeks, wanneer je weinig tijd hebt. Eten er meer mensen mee? Verdubbel dan de ingrediënten, en je hebt een gezonde maaltijd voor iedereen!

 

Benodigdheden:

Een grote hapjespan of wokpan. Ik gebruikte een hapjespan serie 7 van SKK Cooking (Het handige aan deze pan is dat het een anti-aanbaklaag heeft waardoor je zeer weinig olijfolie nodig hebt!)

 

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 150 á 200 gram kipfilet
  • 100 gram gebroken sperziebonen (o.a te koop bij AH in het koelschap)
  • 1 sjalotje
  • 1 gele paprika
  • 75 gram romatomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 0,5 tl zeezout
  • snuf peper
  • 1 el olijfolie
  • optioneel: bosje peterselie

BEREIDING:

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Snipper het sjalotje fijn. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine reepjes. En de tomaatjes door de helft.
  • Kook in een kleine pan de sperziebonen beetgaat in ongeveer 5 minuten, en giet vervolgens af.
  • Verhit in de hapjespan of wokpan een eetlepel olijfolie, en doe het sjalotje en kipfilet in de pan. Pers de knoflookteentjes boven de pan. En roerbak dit totdat de kipfilet bijna helemaal gaar is.
  • Voeg nu de paprika, sojasaus en oestersaus toe en bak dit nog 3 minuten mee met de rest. Voeg als laatst de tomaat toe.
  • Breng op smaak met peper en (zee)zout, en eventueel met fijn gesneden peterselie.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *