Parmezaan mandjes met carpaccio

Deze heerlijke parmezaan mandjes met carpaccio zijn perfect als luxe hapje of als voorgerecht. Het is makkelijk om te maken, en eenvoudig om voor te bereiden! Mocht je het van te voren willen maken, besprenkel dan op het laatste moment wat balsamicoazijn erover, anders worden de parmezaan mandjes slap.

INGREDIËNTEN VOOR 10 STUKS:

  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas (of geraspte belegen kaas)
  • 120 gram dun gesneden rundercarpaccio
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 handje rucola
  • een eetlepel kaassnippers
  • optioneel: 0,5 eetlepel balsamicoazijn

 

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Mini cupcake bakvormpjes
  • Keukenpapier

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Maak van de parmezaanse kaas 10 hoopjes op het bakpapier (van ongeveer 8 cm). Zorg ervoor dat de hoopjes parmezaanse kaas niet te dicht naast elkaar liggen. Je kunt eventueel het andere recept bekijken van de kaascrackers voor meer uitleg; https://clubslank.nl/kaascrackers/
  • Bak de kaas hoopjes voor 10 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Haal voorzichtig met een spatel de kaaskoekjes van de bakplaat, en leg ze 2 minuten op een bordje met daarop een keukenpapiertje.
  • Pak nu de mini cupcakevormpjes en draai deze op zijn kop. Leg de kaaskoekjes over de cupcakevormpjes, zodat je een mooi bakje/mandje krijgt (zie afbeelding hieronder).
  • Laat dit kaasmandjes nu 10 minuten ”uitharden”.
  • Haal de kaasmandjes nu voorzichtig van de cupcakevormpjes.
  • Vul de mandjes één voor één met een plakje carpaccio, vervolgens strooi je er wat pijnboompitjes, kaassnippers en rucola erover.
  • Besprenkel eventueel de carpaccio met wat balsamicoazijn.
  • Geniet ervan!

 

  • Aantal koolhydraten: 6,4 khd voor 10 stuks
  • Bereidingstijd in totaal: 17 minuten
  • Oventijd: 10 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *