Posted 3 July 2019
5387
0
1
Notenrepen zijn altijd een goed idee, heerlijk als ontbijt of als tussendoortje! Het is super voedzaam, boordevol goede vezels en vetten en laag in koolhydraten. Dit recept is simpel om te maken, en is makkelijk te bewaren in de koelkast. De ongebrande amandelen, kokosolie en amandelpasta heb ik uit de webshop VM Organic. Het fijne aan de amandelpasta van VM Organic is dat het biologisch is, lactosevrij, geen transvetten bevat en vrij van conserveermiddelen.
INGREDIËNTEN (voor 12 stuks):
- 65 gram fijne kokosvlokken
- 80 gram geschaafde amandelen
- 140 gram ongebrande amandelen
- 4 tl vloeibare zoetstof
- 2 el amandelpasta
- 1 el kokosolie
- 1 ei (L)
- snufje zout
- 60 gram stevia chocolade of 1 handje stevia chocolate chips
Benodigdheden:
- ovenschaal 20 x 20 cm
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Plaats een bakpapiertje in de ovenschaal (de randjes van het bakpapier over de ovenschaal, zodat je straks de notenrepen makkelijk uit de ovenschaal kan halen).
- Doe de amandelen, geschaafde amandelen en kokosvlokken op 3 verschillende bakplaten of in 3 verschillende ovenschaaltjes.
- Bak het goudbruin. De kokosvlokken duurt maar 2 minuten, de geschaafde amandelen tussen de 3 en 5 minuten , en de ongebrande amandelen 7 tot 12 minuten. Houd daarom het goed in de gaten dat het niet aanbrand, want het kan snel gaan.
- Haal alles uit de oven, en laat alles goed afkoelen.
- Zet de oven nu wat lager op 175 graden.
- Doe nu het ei en vloeibare zoetstof in een grote kom, en meng alles goed door elkaar.
- Smelt de amandelpasta en kokosolie 30 seconden in de magnetron, of laat het even kort smelten in de oven (in een klein ovenvast schaaltje).
- Laat de gesmolten amandelpasta en kokosolie iets afkoelen. Zodra het is afgekoeld voeg je de gesmolten amandelpasta en kokosolie bij het eimengsel, en mix alles door elkaar.
- Hak met een groot scherp mes de ongebrande noten in grove stukjes.
- Voeg de grove stukjes amandelen, amandelrasp en kokosvlokken toe bij het eimengsel, en voeg nu ook het snufje zou toe.
- Hak de chocolade in kleine stukjes (als je chocolate chips hebt hoef je deze natuurlijk niet kleiner te maken)
- Roer de chocolade door het mengsel.
- Het mengsel mag nu in de ovenschaal met bakpapier.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig, en druk het heel goed aan. Gebruik eventueel een nieuw stukje bakpapier om het stevig aan te drukken. Doe dit goed, anders valt het mengsel uit elkaar na het bakken.
- Doe de ovenschaal in de oven voor 15 minuten.
- Laat het goed afkoelen! Zodra het totaal is afgekoeld maak je 12 stukken/repen door een scherp groot mes te gebruiken.
Geniet ervan!
Koolhydraten: 2,9 kh per reep.