Mini calzone pizza’s

Dit is een lekker recept, en super makkelijk om te maken! Een calzone is simpelweg een dubbelgevouwen pizza met vulling. Deze koolhydraatarme mini calzones zijn gevuld met pittige tomatensaus met gehakt en ui.

Ik heb de calzones gemaakt in een handige omeletmaker! Met dit handige apparaat kan je in een handomdraai de lekkerste omeletten maken, maar ook hartige en zoete broodjes, cakejes en natuurlijk mini calzone’s.

Mocht je geen omeletmaker hebben dan kun je de calzones ook gewoon in de oven afbakken op 180 graden voor 20 minuten!

 

INGREDIËNTEN VOOR 3 STUKS:

Voor het deeg:

  • 135 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram amandelmeel
  • 85 gram roomkaas naturel
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 150 gram gehakt
  • 200 gram gepelde tomaten (uit blik)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder

 

Benodigdheden:

 

BEREIDING:

    • Snipper de ui.
    • Verwarm een koekenpan, en rul het gehakt (zonder boter of olie). Voeg de gesnipperde ui toe en bak mee.
    • Voeg nu de gepelde tomaten toe, en meng dit goed door het gehakt. Kruid het gehakt met de knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, en chilipoeder.
    • Snijd de mozzarella in blokjes, en laat de mozzarella smelten in een steelpannetje samen met de roomkaas.
    • Haal het pannetje van het vuur, en voeg de amandelmeel en ei toe.
    • Roer alles goed doorelkaar, en maak er een grote deegbal van.
    • Verdeel het deeg nu in drie stukken.
    • Rol alle 3 de stukken zo dun mogelijk uit tot een rondje. Dit kan je het beste doen met een deegroller.
    • Verdeel het gehaktmengsel aan 1 kant (ongeveer 3 eetlepels) per deegstuk. Laat de randjes vrij.
    • Vouw het deeg dicht, en druk de randjes goed aan. Dit gaat het makkelijkst met een vork.
    • Verwarm de omeletmaker. Zodra het apparaat heet genoeg is leg je 2 calzones in de 2 vakjes. (Heb je geen omeletmaker? Bak de calzones dan in een voorverwarmde oven op 180 graden in 20 minuten)
    • Bak de calzones 17 minuten mooi goudbruin. Je kunt eventueel op de helft van de tijd de calzones omdraaien, zodat de bovenkant extra mooi goudbruin kleurt.
    • Serveer de calzones eventueel met een lekker koolhydraatarm sausje.

Eet smakelijk!

  • 5,7 khd per stuk
  • Bereidingstijd in totaal: 40 minuten.
  • Heb je een calzone over? Bewaar de calzone in de koelkast (maximaal 2 dagen houdbaar). Ook koud zijn de calzones lekker!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *