Koolhydraatarme witte chocoladetaart

Ik ben dol op witte chocolade! Daarom ben ik super blij dat er ook witte chocolade bestaat met minder suiker wat prima past in een koolhydraatarm dieet. Dit keer maakte ik dus een verantwoord taartje van witte chocolade met een crunchy bodem. De bodem heb ik gemaakt met koolhydraatarme koekjes uit de webshop Afvallen met Bregje

Het taartje is super simpel te maken, en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Dus waar wacht je nog op? Lekker maken dus! 😉

 

INGREDIËNTEN:

BENODIGDHEDEN:

  • Ronde springvorm van 20 cm.
  • 1 vel bakpapier
  • Steelpannetje met kom (om de witte chocolade au bain-marie te smelten)

BEREIDING:

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Smelt de roomboter in een pannetje.
  • Vermaal de koekjes in een keukenmachine en voeg de gemolten roomboter toe.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm, en druk aan met een lepel. Doe de springvorm in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Als de witte chocolade gesmolten is roer je de crème fraîche erdoorheen.
  • Verdeel het chocolademengsel over de koekbodem.
  • Doe de taart in de koelkast om goed op te stijven.
  • Na ongeveer 3 uur kan de taart eventueel gegarneerd worden met wat aardbeien, blauwe bessen en/of frambozen.

Geniet ervan!!

  • Aantal koolhydraten per puntje taart:  5,6 khd

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *