Koolhydraatarme millionaire shortbread

Wie kent deze lekkernij uit Engeland? Millionaire shortbread (beter vertaald als karamelzandkoek), bestaat uit zandkoekdeeg, chocolade, en een smeuïge karamel vulling. Het is echt verschrikkelijk lekker! Dit recept is eenvoudig te maken, is koolhydraatarm, vegan en glutenvrij! Ik raad je wel aan om een klein stukje te nemen want deze kanjer valt best zwaar op de maag.

Je kunt trouwens ook suikervrije maple syrup (van bv Steviala) gebruiken i.p.v karamel syrup, net wat je lekkerder vindt!

 

INGREDIËNTEN:

Koeklaag

Karamel vulling:

 

Chocolade topping:

 

BEREIDING:

  • Meng de amandelmeel met de karamel syrup en amandelpasta.
  • Pak een klein ovenschaaltje en bekleed de binnenkant met een stukje bakpapier. Druk het koekdeeg goed aan in het ovenschaaltje.
  • Meng voor het karamellaagje de amandelpasta en karamel syrup door elkaar, en verdeel dit bovenop het koekdeeg.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel de chocolade gelijkmatig over het karamellaagje.
  • Doe het ovenschaaltje 20 minuten in de vriezer.
  • Haal uit de vriezer en snijd vervolgens een paar mooie stukjes.
  • Je kunt de millionaire shortbread in de koelkast bewaren of invriezen.

Geniet ervan!!

  • Aantal koolhydraten per stuk:  3,4 khd per stuk

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *