Hutspot met zoete aardappel

Een lekker winterse maaltijd, al moet ik zeggen dat ik dit gerecht ook weleens meerdere keren in de zomer heb gegeten! De hutspot is gemaakt met zoete aardappelen in plaats van normale aardappelen, maar eigelijk net zo lekker!

Zoete aardappelen bevatten veel vezels en langzame koolhydraten, die ervoor zorgen dat de koolhydraten langzamer door het lichaam worden verwerkt. Je kunt dus gerust op z’n tijd zoete aardappelen eten (ik raad je alleen wel aan om dit niet de eerste weken van je afvalproces te eten vanwege je ketose).

Serveer de hutspot met uitgebakken spekjes, en een lekkere rookworst!

 

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 400 gram zoete aardappelen
  • 500 gram vers gesneden hutspotgroenten
  • 1 rookworst
  • optioneel: 75 gram uitgebakken spekjes
  • peper en zout

 

BEREIDING:

  • Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes.
  • Kook de hutspotgroenten in een pan met ruim water. Voeg na 5 minuten de zoete aardappelen toe en kook dit samen met de hutspotgroenten mee. Voeg wat zout toe in de pan, en laat dit voor ongeveer 15 minuten gaar koken. (Prik met een vork in de zoete aardappel en wortel of het gaar genoeg is na 15 minuten)
  • Verwarm de rookworst in een pan met heet water.
  • Giet het kookvocht af, en stamp met behulp van een stamper tot een romige stamppot. Je kunt eventueel er een klein klontje roomboter aan toe voegen voor een extra romige smaak.
  • Kruid het af met wat peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over 1 of 2 borden, en serveer samen met de rookworst en uitgebakken spekjes.

Eet smakelijk!

 

  • Aantal koolhydraten:  per portie
  • Bereidingstijd: 40 minuten

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *