Posted 3 March 2022
8436
0
12
Deze chocolade schnitt is heerlijk! Luchtige chocoladecake laagjes met overheerlijke chocolade ganache! De schnitt is een traktatie bij je kop thee of koffie, en is erg leuk om te serveren aan je visite (want ook mensen die niet koolhydraatarm eten zullen deze chocolade schnitt waarderen)!
INGREDIËNTEN:
Cake laagjes:
- 85 gram pure chocolade (cereal)
- 15 ml ongeklopte slagroom
- 55 gr ongezouten roomboter
- 5 eigeel
- 1/2 el (suikervervanger) Sukrin+
- 1 tl vanille extract
- 15 gram cacaopoeder
- 5 eiwitten
- 3,5 el Sukrin+
Ganache:
- 70 ml ongeklopte slagroom (warm)
- 85 gr pure chocolade
- 310 ml ongeklopte slagroom (koud)
- 2 el Sukrin+
Topping (chocoladekrullen):
- ongeveer 20 gr geraspte pure chocolade (van Cereal)
BENODIGDHEDEN:
- Bakpapier
- Bakplaat
- 2 grote kommen
- Een handmixer
- Pannetje
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
- Smelt de 85 gram chocolade samen met de roomboter en slagroom au bain-marie. Dit doe je door een kommetje (met de ingrediënten) te verwarmen bovenop een pannetje met een klein laagje kokend water. Zorg ervoor dat het water het kommetje niet raakt. Roer de ingrediënten goed door elkaar totdat het een mooi chocolademengsel is.
- Doe alle eigeel in een grote kom en voeg de suikervervanger en vanille extract toe. Klop het eigeel luchtig (ongeveer 1 minuut) met een handmixer.
- Voeg nu het chocolademengsel door het eigeelmengsel. Mix het even goed door elkaar.
- Doe nu de 5 eiwitten in een andere kom samen met de 3,5 eetlepels suikervervanger (Sukrin+). Klop de eiwitten helemaal stijf (met een handmixer met schone gardes, en zorg ervoor dat je kom vetvrij is!).
- Voeg in 3 etappes de opgeklopte eiwitten toe aan het chocolade mengsel. Spatel voorzichtig het door elkaar, zodat het eiwit luchtig blijft.
- Pak de bakplaatmet bakpapier erbij, en verdeel gelijkmatig het mengsel over het bakpapier.
- Doe de ovenplaat nu in de oven voor 15 minuten.
- In de tussentijd maken we de ganache. Doe 70 ml ongeklopte slagroom in een kommetje samen met de 85 gram chocolade. Verwarm het opnieuw au bain-marie, en meng de chocolade goed door de warme slagroom tot een glad chocolademengsel.
- Klop (met de handmixer) nu de 310 ml slagroom samen met de suikervervanger lobbig. Voeg nu het chocolademengsel toe aan de slagroom en klopt het stijf. Doe de kom met ganache even in de koelkast.
- Haal de chocoladecake uit de oven, en laat het goed afkoelen.
- Snijd de zijkanten van de cake mooi recht met een mes. Snijd vervolgens de cake in 3 gelijke plakken.
- Leg 1 plak neer, en verdeel met een spatel een laag ganache erop. Doe nu de 2e plak bovenop de ganache, en verdeel opnieuw een lekkere laag ganache. Vervolgens leg je de laatste plak cake er bovenop, en verdeel je het laatste beetje ganache. Smeer ook de zijkanten in met de ganache.
- Als laatst maken we chocoladekrullen voor op de schnitt. Pak de chocoladereep en houd deze voor je. Schraap met een spatel of mes oppervlakkig over de chocolade. Zo ontstaan er chocoladekrullen. Verdeel de chocoladekrullen over de bovenkant van de schnitt.
- Doe de schnitt voor een uurtje in de koelkast.
Geniet ervan!!
- Aantal koolhydraten per plak: 3,5 khd
- Aantal porties: 8 stuks
- De schnitt is 3 á 4 dagen houdbaar in de koelkast.