Koolhydraatarme brownietaart

Deze koolhydraatarme brownietaart is een favoriet bij velen. De taart is rijk en intens en lekker smeuïg aan de binnenkant, perfect voor alle chocoladeliefhebbers onder ons. Het is eenvoudig te maken, met maar een paar ingrediënten. Dit is een blijvertje!

Zorg er wel voor dat het bij 1 puntje taart per dag blijft, zo kan je onbezorgd genieten van deze heerlijke traktatie!

 

Ingrediënten:

  • 200 gram chocolade (zie productenlijst)
  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 100 gram roomboter
  • 4 gesplitste eieren
  • 2 el zoetstof (zie produktenlijst)
  • Snufje zout
  • Optioneel: een paar bosbessen, aardbeien, frambozen en/of munt als garnering. Nog lekkerder met een toef opgeklopte slagroom (met zoetstof)!

 

Benodigdheden:

  • Springvorm 20 cm
  • Een pan

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet de springvorm in met wat boter.
  • Breek de chocolade in stukken, en snijd de boter in blokjes.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de boter gelijk erbij toe totdat het een glad mengsel is geworden. Voeg de slagroom toe, en roer het door de chocolademengsel. Haal het pannetje van het vuur.
  • Voeg de zoetstof toe, en roer dit goed. Mocht je een ander soort zoetstof gebruikt dan wat wij aanraden in ons productenlijst, check dan altijd goed of het chocolademengsel zoet genoeg is.
  • Zet het chocolademengsel even opzij om af te koelen (als je gelijk de eieren gaat toevoegen gaat het stollen, en mislukt de taart).
  • Splits alle eieren, Klop het eiwit in een vetvrije kom met een snufje zout totdat het eiwit helemaal stijf is geworden (dit kan je het beste doen met een handmixer).
  • Voeg het eigeel 1 voor 1 toe aan het chocolademengsel, en meng dit goed met een handmixer tot een glad mengsel.
  • Spatel vervolgens (met een spatel, niet met de handmixer) het eiwit voorzichtig door het chocoaldemengsel tot er geen witte strepen achterblijven. Niet te hard roeren, want dan zakt het eiwit in!
  • Giet het chocoladebeslag in de springvorm.
  • Bak de taart voor 60 minuten in het midden van de oven.
  • Je kan checken of de taart helemaal gaar is door een satéprikker midden in de taart te steken. Als deze er schoon en droog eruit komt is de taart gaar, en kan hij uit de oven.
  • Laat de taart minstens 2 uur afkoelen.

 

Opmerkingen recept:

  • Maak je geen zorgen als het chocolademengsel eruit ziet alsof het zich opsplitst wanneer je de slagroom eraan toevoegt. Blijf een paar minuten langer roeren totdat het een glanzend en egaal mengsel word.
  • Je kan ook pure chocolade met 85% cacao gebruiken. Je kan dan wat zoetstof eraan toevoegen, mocht de chocolade te bitter proeven.
  • De taart zal nadat je het uit de oven hebt gehaald een beetje inzakken, dit is heel normaal. Ook is de structuur aan de binnenkant wat zachter dan de buitenkant, ook dit hoort zo! Als je de taart minstens 2 uur laat afkoelen word de structuur aan de binnenkant van de taart wat steviger, en kan je genieten van de taart!
  • 6 khd per punt

 

 

 

8 Comments

  • Milou Posted 13 juli 2019 13:21

    Hoeveel khd per puntje is dit ?

    • Club Slank Posted 16 juli 2019 21:47

      Hi Milou, 6 khd per taartpuntje! 😉

      • brenda Posted 11 augustus 2019 13:18

        hoeveel puntjes gaan er uit 1 taart ?

        • Club Slank Posted 18 augustus 2019 10:04

          Hi Brenda, ongeveer 8 puntjes! 😉

  • Marianna Posted 7 augustus 2019 19:30

    Ik zie chocolade niet bij de producten lijst staan, welke kan je nemen?

    • Club Slank Posted 9 augustus 2019 15:39

      Hi Marianna, het lijstje met alle koolhydraatarme producten is alleen te zien voor onze leden, vandaar dat je het niet kan vinden! 😉 Ik gebruikte voor dit recept Céréal Stevia Sweet Puur (o.a te koop bij Jumbo)! Laat je ons weten wat je van de taart vond? 🙂

  • Jedidjah Posted 8 september 2019 11:13

    Hoe/ hoe lang kan je wat over is gebleven bewaren?

    • Club Slank Posted 10 september 2019 20:12

      Hi! Je kunt de taart ongeveer 4 dagen bewaren in de koelkast! Laat je mij weten wat je van de taart vond als je het hebt gemaakt? 😉

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *