Koolhydraatarme bonbons

Deze bonbons moet je echt een keer proberen! Ze zijn koolhydraatarm, dus een lekker ”verantwoord” tussendoortje voor bij je kopje thee of koffie.

 

INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

  • Klop de roomkaas zacht met een handmixer (of gewoon met de hand).
  • Smelt 110 gram witte chocolade au bain-marie.
  • Voeg de vanille extract en de gesmolten witte chocolade toe aan de roomkaas, en roer het goed door.
  • Hak de pistache nootjes klein, en meng dit ook door het roomkaas beslag.
  • Maak met een lepel kleine bolletjes en leg dit op een bordje. Leg vervolgens het bordje in de vriezer voor 3 kwartier.
  • Smelt (vlak voordat je de roomkaas bolletjes uit de vriezer haalt) de overige 40 gram witte chocolade au bain-marie. Smelt ook de pure chocolade au bain-marie in een ander pannetje.
  • Haal de roomkaas bolletjes uit de vriezer en doop ze één voor één door de gesmolten chocolade. Maak 10 witte bonbons, en 10 pure chocolade bonbons.
  • Leg de bonbons op een bordje met een vel bakpier, en doe ze opnieuw in de vriezer.
  • Haal ze na 15 minuten uit de vriezer en maak met de overgebleven gesmolten chocolade dunne lijntjes over de bonbons. Dit kan je doen met een lepel, of met een spuitzak met een kleine mond.
  • Strooi nog wat fijn gehakte pistache nootjes over de bonbons.
  • Laat de bonbons even uitharden in de koelkast.

Geniet ervan!!

  • Aantal koolhydraten per stuk:  2,6 khd per stuk

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *