Posted 14 June 2021
7348
0
10
Vind jij de koffiecake van Starbucks ook zo lekker? De cake is wereldwijd bekend om het binnenlaagje van kaneel en pecannoten crumble erbovenop. Hier kan je mij echt voor wakker maken! Ben je benieuwd geworden? Maak dan snel dit recept en drink er een heerlijke kop koffie of thee bij!
INGREDIËNTEN:
Voor de cake:
- 90 gram Sukrin+
- 3 eieren (large, op kamertemperatuur)
- 1 theelepel vanille extract
- 125 ml ongezoete amandelmelk (op kamertemperatuur)
- 120 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
- 70 gram zure room
- 30 gram kokosmeel
- 200 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- een snufje zout
Voor het binnenlaagje:
- 2,5 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels Sukrin+
Voor de crumble:
- 80 gram pecannoten
- 55 gram amandelmeel
- 50 gram Sukrin+
- 2,5 eetlepels kaneel
- 2,5 eetlepel ongezouten roomboter (gesmolten)
- Optioneel: poedersuiker (Sukrin Icing)
BENODIGDHEDEN:
- 1 grote kom
- 2 kleine kommetjes
- Spatel
- Een handmixer
- Cakevorm
- Bakpapier
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje, of in de magnetron.
- Doe de 3 eieren in een grote kom samen met de vanille extract, Sukrin+, gesmolten boter, ongezoete amandelmelk en zure room. Mix alles goed doorelkaar met een handmixer.
- Voeg nu de kokosmeel, amandelmeel,snufje zout en bakpoeder toe en meng opnieuw alles goed door elkaar.
- Vul het cakeblik voor de helft met het beslag.
- We maken nu het lekkere binnenlaagje. Pak nu een klein kommetje en doe daarin de kaneel en Sukrin+. Meng het goed doorelkaar.
- Verdeel het laagje over het cakebeslag (het beslag in de cakevorm).
- Doe nu het overige beslag in het cakeblik.
- Hak de pecannoten klein.
- Smelt opnieuw 2,5 eetlepel ongezouten roomboter.
- Meng voor de crumble de pecannoten, Sukrin+, kaneel, amandelmeel, en roomboter door elkaar.
- Verdeel de crumble gelijkmatig over het beslag.
- Doe de cake voor 55 minuten in de oven.
- Mocht de cake binnen de baktijd aan de bovenkant erg bruin worden, bedek de cake dan losjes met een bakpapiertje of aluminiumfolie. Check na 55 minuten of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
- Laat de cake goed afkoelen (als je dat lukt!) 😉
- Optioneel: Bestuif de cake met wat poedersuiker.
Geniet ervan!!
- Aantal porties: 12 plakken
- Aantal koolhydraten per plak: 3,6 khd