Posted 17 May 2019
2357
0
0
Gehaktballetjes van kipgehakt met een heerlijk romige saus van knoflook en rozemarijn. Combineer dit gerecht bijvoorbeeld met een flinke portie gekookte sperziebonen en/of gebakken bloemkoolrijst. En wat dacht je van het andere recept met kipgehaktballetjes. Lekker met oesterzwammen en courgette.
INGREDIËNTEN:
Kipgehaktballetjes:
- 200 gram kipgehakt
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel rozemarijn
- peper en zout
- klein snufje uienpoeder
Romige knoflook en rozemarijnsaus:
- 250 ml slagroom of kookroom
- 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
- 2 eetlepels rozemarijn (of 2 verse takjes fijngehakt)
- halve theelepel tijm
- peper en zout
- een klein handje parmezaanse kaas
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het kipgehakt met het ei, Parmezaanse kaas, rozemarijn, uitgeperste knoflookteentjes, uienpoeder, peper en zout goed door elkaar en maak er mooie ronde kleine balletjes van (ong. 2,5 cm).
- Doe de balletjes in een ovenschaal, en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Ondertussen maken we de saus.
- Breng de slagroom (of kookroom) zachtjes aan de kook in een pannetje en voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Roer alles goed door elkaar.
- Zet het vuur lager, zodat de saus goed kan indikken.
- Haal de ovenschaal met gehaktballetjes uit de oven. Giet de saus over de gehaktballetjes en plaats de ovenschaal opnieuw in de oven voor 5 minuten.
Eet smakelijk!