Kipgehaktballetjes met romige knoflook-rozemarijnsaus

Gehaktballetjes van kipgehakt met een heerlijk romige saus van knoflook en rozemarijn. Combineer dit gerecht bijvoorbeeld met een flinke portie gekookte sperziebonen en/of gebakken bloemkoolrijst. En wat dacht je van het andere recept met kipgehaktballetjes. Lekker met oesterzwammen en courgette.

INGREDIËNTEN:

Kipgehaktballetjes:

  • 200 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • peper en zout
  • klein snufje uienpoeder

Romige knoflook en rozemarijnsaus:

  • 250 ml slagroom of kookroom
  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 2 eetlepels rozemarijn (of 2 verse takjes fijngehakt)
  • halve theelepel tijm
  • peper en zout
  • een klein handje parmezaanse kaas

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het kipgehakt met het ei, Parmezaanse kaas, rozemarijn, uitgeperste knoflookteentjes, uienpoeder, peper en zout goed door elkaar en maak er mooie ronde kleine balletjes van (ong. 2,5 cm).
  • Doe de balletjes in een ovenschaal, en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Ondertussen maken we de saus.
  • Breng de slagroom (of kookroom) zachtjes aan de kook in een pannetje en voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Zet het vuur lager, zodat de saus goed kan indikken.
  • Haal de ovenschaal met gehaktballetjes uit de oven. Giet de saus over de gehaktballetjes en plaats de ovenschaal opnieuw in de oven voor 5 minuten.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *