Kip tikka masala

Kip tikka masala is een Indiaans gerecht met allerlei heerlijke specerijen. Dit recept is niet heel erg pikant, omdat niet iedereen dit kan waarderen. Houd je juist wel van pikant? Voeg er dan juist wat extra cayenne peper bij. Serveer de kip tikka masala met wat gebakken bloemkoolrijst, en/of extra groenten.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 2 kipfilets
  • 250 ml kookroom
  • 60 ml tomaten
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel verse gember of gemalen
  • 2 theelepels korianderblad of gemalen
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel kardemom gemalen
  • kwart theelepel nootmuskaat
  • kwart theelepel cayenne peper
  • een klein bosje peterselie
  • peper en zout

BEREIDING:

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verwarm een hapjespan, en smelt de roomboter in de pan. Voeg de ui toe en bak het 2 minuten.
  • Doe nu de kipfiletblokjes in de pan, en breng op smaak met zout en peper. Bak de kipfilet gaat op middelhoog vuur. Voeg alle kruiden toe, behalve de peterselie en bak dit 2 minuten. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit ook kort mee.
  • Doe de kookroom in de pan, laat op zacht vuur de saus ongeveer 2 minuten pruttelen.
  • Roer regelmatig, zodat de saus een dikkere structuur krijgt. Breng opnieuwe op smaak met peper en zout, en eventueel nog met wat extra kruiden. Hak de peterselie fijn en strooi dit over de kip tikka masala.
  • Serveer het met een portie gebakken bloemkoolrijst.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *