Kip parmezaan

Dit is een van mijn lievelingsgerechten! Kip met een krokant laagje, tomatensaus en mozzarella. Het is eenvoudig om te maken, en kost maar 30 minuten van je tijd. Ook een fijn gerecht als je niet precies weet wat je moet koken als je een etentje bij je thuis hebt. Serveer er groenten bij, bijvoorbeeld sperziebonen, een simpele salade of lekker met courgette ”spaghetti”!

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 1 Kipfilet
  • 1 ei
  • 40 gram knabbelspek
  • 30 gram parmigiano reggiano poeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 tl basilicum kruiden
  • 4 plakken mozzarella
  • 3 el AH basis pastasaus basilicum
  • bakboter

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop het ei los in een kommetje.
  • Maal de knabbelspek fijn in een keukenmachine.
  • Doe de gemalen knabbelspek op een bord, en meng de parmezaanse kaas, knoflookpoeder, uienpoeder en basilicum er door heen.
  • Snijd de kipfilet doormidden.
  • Haal de kipfilet door het ei.
  • Paneer de kipfilet met de gemalen knabbelspek. Druk de knabbelspek goed aan.
  • Bak de kipfilet aan weerzijden goudbruin in een koekenpan met wat bakboter.
  • Haal de kipfilet uit de pan, en leg ze vervolgens in een ovenschaal.
  • Verdeel de tomatensaus over de kipfilet. Zorg dat de kipfilet helemaal bedekt is met de saus. Voeg eventueel wat extra saus toe indien nodig.
  • Verdeel de mozzarella over de kipfilet.
  • Doe de ovenschaal voor 5 minuten in de oven.

 

  • Serveer de kip parmezaan met een portie sperziebonen, een simpele salade of met courgetti spaghetti!

Eet smakelijk!

  • 4,5 khd per portie.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *