Kip faijta’s

Dit mexicaanse gerecht is een lekkere en gezellige ’traktatie’ voor iedereen. Dit gerecht staat namelijk zo leuk op tafel als je gasten hebt. Juist met een paar verschillende sausjes erbij op tafel. Voor dit recept heb ik gekozen voor salsa saus, maar je kunt natuurlijk ook zelfgemaakte knoflooksaus erbij serveren, en/of guacamole. Dit gerecht staat trouwens binnen 3 kwartier op tafel, dat is natuurlijk ook erg fijn!

 

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN:

  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui
  • paprikamix (1 groene, 1 gele en 1 rode paprika)
  • 2 koolhydraatarme wraps (zie productenlijst)
  • 2 á 3 el olijfolie
  • optioneel: 1 avocado

Faijta kruidenmix:

  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3/4 tl kurkuma
  • 0,5 cayennepeper
  • 0,5 tl zout

Tomaten salsa saus:

  • 4 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • klein bosje koriander
  • 1 limoen

 

BEREIDING:

  • Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de rode ui in ringen, en de paprika’s in reepjes.
  • Maak de faijta kruidenmix door alle kruiden in een kommetje te mengen.
  • Bak de kipfilets in een grote pan met wat olijfolie gaar, en voeg de rode ui en paprikareepjes toe. Voeg nu de faijtamix toe, met 2 eetlepels olijfolie. Roer alles goed door elkaar.
  • Maak ondertussen de salsasaus. Snipper een uitje fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes(en verwijder de zaadjes). Doe de stukjes tomaat samen met de knoflookteentjes, rode peper (verwijder eventueel de zaadjes als je de saus minder pikant wilt hebben), zout en limoensap in een blender, en maal het tot een grove saus. Doe de saus in een kommetje, en roer de fijn gesneden rode ui erbij, en roer het door de saus. Snijd de koriander fijn, en voeg dit ook aan de saus toe.
  • Doe de wraps 1 voor 1 in een hete koekenpan (zonder boter of olie) en verwarm de wraps circa 2 minuten om en om.
  • Vul de wraps nu met een paar lepels kip faijta’s, en eventueel met wat plakjes avocado, en me wat salsasaus!

Eet smakelijk!

Variatietip: Je kunt in plaats van salsasaus ook zelfgemaakte knoflooksaus erbij serveren! Zie het; recept

 

 

  • Koolhydraten: voor de faijta’s (inclusief 1 wrap) 9,2 khd,  voor de salsa saus: 5,8 khd voor het hele bakje.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *