Kabeljauw met bloemkool

Kabeljauwfilet is vis met een vrij neutrale smaak. Je kan er alle kanten mee op. Je kan het kruiden met viskruiden, paneren, stomen etc.  Wij kiezen om de vis lekker te bakken, met een heerlijke mosterd-dillesausje. Lekker met wat bloemkool. Uiteraard kan je ook kiezen voor een ander soort groente (koolhydraatarm). Dat word smullen!

INGREDIËNTEN:

    • 1 moot kabeljauw
    • 125 ml kookroom
    • 1/2 uitje
    • 1 teentje knoflook
    • 1 el mosterd
    • 1 el gedroogde dille
    • peper en zout
    • 200 gram bloemkool
    • klontje roomboter

BEREIDING:

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook het in ruim kokend water beetgaar met wat zout.
  • Dep de kabbeljauw droog met keukenpapier. Kruid de vis met peper en zout.
  • Bak de vis vervolgens ongeveer 5 minuten gaar.
  • Hak de knoflook fijn, en snipper het uitje. Bak dit 2 minuten op middelhoog vuur, met 1 eetlepel (room)boter.
  • Vervolgens schenk je de kookroom erbij, samen met een eetlepel mosterd. Voeg als laatst de dille toe, en roer goed. Laat de saus op laag vuur wat indikken. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Schep de bloemkool op een bord, en leg de kabeljauwfilet er bovenop. Doe een paar eetlepels saus erover.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *