Italiaanse shakshuka

Inmiddels kennen al veel mensen shakshuka. Ik heb er een Italiaanse twist aan gegeven! In zuid Italie noemen ze het geen shakshuka maar sciakisciuka. Het idee is eigenlijk hetzelfde maar dan met een paar andere ingrediënten. Deze Italiaanse versie is met pancetta, courgette, knoflook, paprika, parmezaanse kaas en basilicum.

 

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 40 gram pancetta
  • 2 eieren
  • 1 kleine ui
  • 1/2 (gele) paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
  • 2 tl geraspte parmezaanse kaas of parmigiano reggiano poeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein bosje basilicum
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 1 el bakboter of olijfolie

Benodigdheden:

  • een klein ovenschaaltje (van ongeveer 15 á 20 cm)

 

BEREIDING:

  • Snijd de pancetta in kleine stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Hak het knoflookteentje fijn.
  • Verwarm een koekenpan, en voeg een tl bakboter of olijfolie toe.
  • Voeg de pancetta toe, en bak de pancetta lekker knapperig.
  • Doe nu de knoflook, ui, paprika en courgette bij de pancetta, en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg nu de gepelde tomaten toe, en roer alles goed doorelkaar.
  • Kruid het met de oregano, peper en zout. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen op het vuur.
  • Doe de tomatensaus in het ovenschaaltje. Maak 2 kleine kuiltjes in de saus. Breek voorzichtig 2 eieren in de kuiltjes. De eieren moeten heel blijven! 😉
  • Strooi de geraspte kaas erover.
  • Doe het ovenschaaltje nu in de oven voor 15 minuten in de oven.
  • Haal het ovenschaaltje uit de oven. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas erover, en een paar blaadjes basilicum.

Smullen maar!

 

  • Aantal koolhydraten: 3,4 khd per portie
  • Bereidingstijd: 25 minuten.

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *