Posted 21 April 2019
4516
0
0
De Griekse salade kent iedereen wel. Dit is een lekkere variant, en net zo gezond! Een heerlijke combinatie van groente met peterselie en knoflook. Dit gerecht is trouwens erg geschikt voor als je bijvoorbeeld gaat bbq-en. Vind je courgetti-sliertjes maken teveel werk? Gan dan voor gemak en koop bij de supermarkt de courgetti spaghetti uit het koelschap.
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 1 courgette, of een halve verpakking courgetti spaghetti (o.a te koop bij AH of Lidl)
- een handje rucola
- een kwart komkommer
- 1 kleine rode ui
- 8 cherrytomaatjes
- 150 gram feta
- een handje Griekse olijven
PETERSELIE-KNOFLOOKDRESSING:
- 1 flink bosje peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 170 ml vergine olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout
BEREIDING:
- We maken eerst de dressing: Doe de peterselie samen met de gepelde knoflookteentjes, olijfolie en citroensap in een blender en maal het tot een gladde dressing. Voeg wat peper en zout toe.
- Was de courgette en maak met een spirelli courgetti sliertjes.
- Verhit in een hapjespan wat olijfolie en bak de courgetti ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Laat de courgetti vervolgens afkoelen op een bord.
- Snijd de komkommer in halve plakjes, net zoals het rode uitje.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden, en ook de olijfjes. De feta mag in blokjes gesneden worden.
- Verdeel nu de cherrytomaatjes, ui, olijfjes, komkommer, rucola en feta over de courgetti.
- Doe nu de dressing over de salade heen en meng alles door elkaar.