Gevulde eieren met walnoot-avocado-pesto

Een verantwoord en vooral lekker hapje! Dit hapje is zeker niet alleen geschikt voor op een verjaardag, maar is natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje!

INGREDIËNTEN VOOR 12 HALVE GEVULDE EIEREN:

  • 6 eieren
  • 60 ml Zaanse mayonaise
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 rijpe avocado
  • 3 handjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handje walnoten
  • 3 eetlepels citroensap
  • peper en zout

BEREIDING:

  • Kook de eieren in 8 a 10 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
  • Pel de eieren, en halveer ze in de lengte.
  • Verwijder met een lepel het eigeel uit de eieren, en doe het eigeel in een kom.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit.
  • Doe de avocado samen met de gepelde knoflookteentjes, basilicum, Parmezaanse kaas en walnoten in de blender en mix alles goed door elkaar tot een romig en glad mengsel.
  • Voeg nu het eigeel, mayonaise en zure room toe in de blender en mix het opnieuw.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het eimengsel in een spuitzak en vul de halve eieren.
  • Garneer de eieren met een (fijn gesneden) basilicumblaadje.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *