Posted 21 April 2019
4217
0
0
Een verantwoord en vooral lekker hapje! Dit hapje is zeker niet alleen geschikt voor op een verjaardag, maar is natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje!
INGREDIËNTEN VOOR 12 HALVE GEVULDE EIEREN:
- 6 eieren
- 60 ml Zaanse mayonaise
- 3 eetlepels zure room
- 1 rijpe avocado
- 3 handjes basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 handje walnoten
- 3 eetlepels citroensap
- peper en zout
BEREIDING:
- Kook de eieren in 8 a 10 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
- Pel de eieren, en halveer ze in de lengte.
- Verwijder met een lepel het eigeel uit de eieren, en doe het eigeel in een kom.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit.
- Doe de avocado samen met de gepelde knoflookteentjes, basilicum, Parmezaanse kaas en walnoten in de blender en mix alles goed door elkaar tot een romig en glad mengsel.
- Voeg nu het eigeel, mayonaise en zure room toe in de blender en mix het opnieuw.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het eimengsel in een spuitzak en vul de halve eieren.
- Garneer de eieren met een (fijn gesneden) basilicumblaadje.