Posted 5 September 2018
1685
1
0
Een heerlijk stukje kipfilet met knoflook en rozemarijn met daarbij lekkere, knapperige roerbakgroenten. Simpel, maar heel lekker!
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 2 kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 250 gram roerbakgroenten naar keuze
- peper en zout
BEREIDING:
- Kneus en pel de knoflookteentjes en pers de teentjes uit boven een kommetje.
- Voeg daarbij 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel rozemarijn toe. Meng het goed door elkaar en zet het opzij.
- Snijd de 2 kipfilets horizontaal doormidden, zodat je uiteindelijk 4 dunnere plakken kipfilet hebt.
- Marineer de kipfilet in de knoflookolijfolie en kruid af met zout en peper.
- Verhit een (grill-)pan en grill de kipfilets in circa 3 minuten aan elke kant goudbruin en gaar.
- Roerbak de roerbakgroenten in een (wok)pan met een beetje olijfolie. Strooi een flinke snuf zout en peper over de groenten.
- Bewaar de andere 2 stukken kipfilet voor bijvoorbeeld de volgende dag als lunch (b.v de Caesar salade)
Koolhydraten:
1 Comment
voor hoeveel personen is dit? 2?