Gegrilde knoflookkipfilet met roerbakgroenten

Een heerlijk stukje kipfilet met knoflook en rozemarijn met daarbij lekkere, knapperige roerbakgroenten. Simpel, maar heel lekker!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 2 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 250 gram roerbakgroenten naar keuze
  • peper en zout

BEREIDING:

  • Kneus en pel de knoflookteentjes en pers de teentjes uit boven een kommetje.
  • Voeg daarbij 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel rozemarijn toe. Meng het goed door elkaar en zet het opzij.
  • Snijd de 2 kipfilets horizontaal doormidden, zodat je uiteindelijk 4 dunnere plakken kipfilet hebt.
  • Marineer de kipfilet in de knoflookolijfolie en kruid af met zout en peper.
  • Verhit een (grill-)pan en grill de kipfilets in circa 3 minuten aan elke kant goudbruin en gaar.
  • Roerbak de roerbakgroenten in een (wok)pan met een beetje olijfolie. Strooi een flinke snuf zout en peper over de groenten.
  • Bewaar de andere 2 stukken kipfilet voor bijvoorbeeld de volgende dag als lunch (b.v de Caesar salade)

Koolhydraten:

1 Comment

  • Anne-Martine Steijn Posted 4 juli 2020 14:42

    voor hoeveel personen is dit? 2?

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *