Gegrilde champignons

Een makkelijk gerechtje, wat je kan serveren als bijgerecht, voorgerecht of lekker als lunch met een geroosterde koolhydraatarme toast! Zo simpel, maar zo lekker!

 

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 300 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • een bosje peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, en zet het op grill-stand.
  • Maak de champignons eventueel schoon (niet wassen met water, maar eventueel borstelen) Snijd de champignons in plakjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Per het knoflookteentje uit.
  • Doe de champignons in een schaal, en meng het samen de olijfolie, peterselie, knoflook,peper en zout.
  • Verdeel de champignons in een ovenschaal.
  • Doe de ovenschaal in de oven, en grill de champignons ongeveer 5 minuten. Ze mogen niet te bruin worden, want dan verbranden ze.
  • Heb je geen oven met grill stand? Gebruik dan een grill pan, en bak de champignons kort in de pan.
  • Garneer de champignons met wat extra peterselie

 

  •  2,2 khd per gerecht.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *