Posted 20 September 2019
6690
0
2
Dit gerechtje is toch zeker wel mijn favoriete comfort food (eten waar je echt blij van wordt!) De combinatie van malse kip, ui en champignons in een heerlijke romige roomsaus! Je kunt het gerecht eventueel combineren met een portie gekookte bloemkool of broccoli.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 2 kipfilets
- 1 kleine ui
- 1 kipbouillonblokje
- 250 gram kastanjechampignons
- 175 ml slagroom
- 70 gram parmigiano reggiano poeder
- 3 handjes geraspte oude kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 klein bosje peterselie (of 1 el gedroogde peterselie)
- peper en zout
- 2 el bakboter of olie
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Pocheer de kipfilets. Dit doe je door de kipfilets in een pan met ruim water en een bouillonblokje aan de kook te brengen. Zodra het water kookt zet je het op middelhoog vuur en gaar je de kip in 10 minuten. Haal de kip uit het water en laat de kip minimaal 5 minuten afkoelen.
- Snijd de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui
- Verwarm wat olie in een koekenpan, en bak de champignons samen met het fijn gehakte knoflookteentje en de ui.
- Giet het vocht af wat vrij komt van de champignons.
- Maak nu de saus. Doe de slagroom in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur nu op middelhoog vuur, en voeg nu de parmigiano toe en roer regelmatig zodat de kaas smelt. Voeg nu ook 1 handje geraspte oude kaas toe. Breng op smaak met peper en zout, en de helft van de fijn gesneden peterselie. Als de saus nog te dun is, voeg dan nog wat extra parmigiano toe.
- Snijd de kipfilets ondertussen in blokjes, en doe dit vervolgens in een klein ovenschaaltje.
- Voeg de champignons eraan toe.
- Verdeel de roomsaus over de kipfilet en champignons en roer dit door elkaar.
- Strooi de overgebleven geraspte kaas erover.
- Doe het ovenschaaltje in de oven, en bak het in 7 minuten (totdat de bovenkant goudbruin is gekleurd)
- Strooi er eventueel nog wat fijn gesneden peterselie erover.
Smullen maar!
- Aantal koolhydraten: 4,3 per portie
- Bereidingstijd: 30 minuten.