Gebakken zalm met groenten uit de oven

Dit gerecht is easy peasy en past uiteraard ook goed in een koolhydraatarm dieet – Tip: bekijk voor meer recepten mijn splinternieuwe boek. Je doet de gesneden groenten in een ovenschaal of bakplaat met de zalm en schuift het zo in de oven. Je laat de oven zijn werk doen en klaar is je heerlijke avondmaal.

INGREDIËNTEN:

  • 1 grote zalmfilet (ongeveer 200 gram)
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 paprika (rood of groen)
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een ovenschaal. Verdeel vervolgens de groenten hierover.
  • Leg de zalmfilet op de groenten en bestrooi alles met zout en peper. Besprenkel daarna met olijfolie.
  • Kneus en pel de knoflook. Leg de hele knoflooktenen tussen de groenten en strooi de oregano eroverheen.
  • Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven. Schep halverwege de tijd de groenten even om voor het beste resultaat.

Koolhydraten:

1 Comment

  • Sjef Kouwenberg Posted 3 februari 2020 13:46

    De groente omscheppen als de zalm er op ligt. Wordt dat geen rommeltje?

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *