Posted 15 August 2019
4811
0
0
Een lekker en gezond tussendoortje, en simpel om te maken! Ik heb voor dit receptje gekozen voor stukjes aardbei en homemade granola, maar je kunt hiermee eindeloos varieren! Wat dacht je van bevroren stukjes frambozen en macadamianoten? Eet dit ijskoude tussendoortje direct op, want anders smelt het! 😉
INGREDIËNTEN:
- 320 gram Griekse yoghurt
- vloeibare zoetstof naar smaak, of Fiber syrup gold (Sukrin)
- een handje (bevroren) aardbeien
- een handje granola
Benodigdheden:
- een diepvries bestendig schaaltje of bakje (van ongeveer 15 cm x 15 cm)
BEREIDING:
- Plaats een bakpapiertje in het schaaltje/bakje, zo kan je straks makkelijk de frozen yoghurt uit het bakje halen.
- Hak de aardbeien in kleine stukjes.
- Maak de koolhydraatarme granola.
- Je kunt ook eventueel ongezouten noten in kleine stukjes hakken.
- Meng de aardbeien, granola en vloeibare zoetstof door de Griekse Yoghurt. Verdeel de yoghurt gelijkmatig in het bakje.
- Zet het bakje nu in de vriezer voor 3 uur.
- Haal de yoghurt repen uit de vriezer en snijd ze in repen. Nuttig de repen direct uit de vriezer, en bewaar de rest in de vriezer.
- 4,2 khd voor het hele recept.