Double chocolate muffins

Iets lekker voor bij de thee of koffie? Maak dan deze muffins! Deze muffins zijn trouwens ook geschikt als ontbijt. Ja, echt! (wel 1 per dag). Gebruik een muffintray met muffinvormpjes, zo krijg je de perfecte muffins.

 

INGREDIËNTEN:

  • 100 ml amandelmelk
  • 95 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 70 gram sukrin+ OF vloeibare zoetstof
  • 50 ml olijfolie
  • 3 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 25 gram cacao-poeder
  • snuf zout
  • 50 gram Stevia chocolade (zie productenlijst)
  • 2 theelepels bakpoeder

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Vul de muffintray met 9 muffinvormpjes
  • Om het beslag te maken is het handig en gemakkelijk om een blender/keukenmachine te gebruiken om alles goed te mengen.
  • Voeg de 3 eieren, amandelmelk en vanille-extract in de blender/keukenmachine en mix dit even door elkaar.
  • Vervolgens voeg je de amandelmeel, kokosmeel, cacaopoeder, sukrin+, zout en bakpoeder toe. Mix dit opnieuw tot een glad mengsel. Voeg als laatst de olijfolie toe en mix opnieuw.
  • Doe het beslag in een kom.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en meng dit met een spatel of lepel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de 9 muffinvormpjes.
  • Bak de muffins 24 minuten in de oven.
  • Haal de muffins uit de muffintray en laat de muffins goed afkoelen.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *