Posted 25 February 2019
1876
0
0
Iets lekker voor bij de thee of koffie? Maak dan deze muffins! Deze muffins zijn trouwens ook geschikt als ontbijt. Ja, echt! (wel 1 per dag). Gebruik een muffintray met muffinvormpjes, zo krijg je de perfecte muffins.
INGREDIËNTEN:
- 100 ml amandelmelk
- 95 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 70 gram sukrin+ OF vloeibare zoetstof
- 50 ml olijfolie
- 3 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 25 gram cacao-poeder
- snuf zout
- 50 gram Stevia chocolade (zie productenlijst)
- 2 theelepels bakpoeder
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Vul de muffintray met 9 muffinvormpjes
- Om het beslag te maken is het handig en gemakkelijk om een blender/keukenmachine te gebruiken om alles goed te mengen.
- Voeg de 3 eieren, amandelmelk en vanille-extract in de blender/keukenmachine en mix dit even door elkaar.
- Vervolgens voeg je de amandelmeel, kokosmeel, cacaopoeder, sukrin+, zout en bakpoeder toe. Mix dit opnieuw tot een glad mengsel. Voeg als laatst de olijfolie toe en mix opnieuw.
- Doe het beslag in een kom.
- Hak de chocolade in kleine stukjes en meng dit met een spatel of lepel door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 9 muffinvormpjes.
- Bak de muffins 24 minuten in de oven.
- Haal de muffins uit de muffintray en laat de muffins goed afkoelen.
Eet smakelijk!