Chocolade hazelnoot balletjes

Heerlijke suikervrije chocolade hazelnoot balletjes! Lekker bij een kop thee of koffie. En maar 2,5 khd per stuk!

 

INGREDIËNTEN :

  • 70 gram kokosolie
  • 60 gram hazelnoten
  • 90 gram stevia chocolade (zie productenlijst)
  • 150 gram suikervrije chocoladepasta
  • vloeibare zoetstof naar smaak.

 

BEREIDING:

  • Smelt de kokosolie, stevia chocolade, suikervrije chocoladepasta au bain-marie in een pannetje. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg wat vloeibare zoetstof naar smaak toe. De stevia chocolade en chocopasta zijn al zoet van zichzelf, dus je hebt weinig zoetstof nodig. Proef dus goed hoeveel zoetstof jezelf nog wilt toevoegen.
  • Laat het chocolademengsel goed afkoelen, en laat het vervolgens uitharden in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.
  • Haal het chocolademengsel uit de koelkast en maak kleine balletjes met een lepel of met je handen (gebruik alleen je vingers om balletjes ervan te draaien, anders smelt de chocolade)
  • Hak de hazelnoten in kleine stukjes
  • Rol de balletjes door de hazelnootstukjes, en druk het een beetje aan.
  • Bewaar de chocolade hazelnoot balletjes in de koelkast, en haal vlak voor het serveren uit de koelkast.

Eet smakelijk!

  • 2,5 khd per stuk.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *