Choco aardbeien

Je kunt dit eigenlijk geen recept noemen, zo simpel is het.  Maar dit lekkere en verantwoord koolhydraatarm tussendoortje moet ik gewoon met jullie delen! Heerlijk als snack of juist als toetje, voor jezelf of voor je gasten. Snel maken dus!

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 100 gram verse aardbeien
  • 40 gram pure chocolade (80% puur of hoger) of stevia chocolade.

 

BENODIGDHEDEN:

  • 1 vel bakpapier

BEREIDING:

  • Was de aardbeien en dep ze droog. De kroontjes hoeft je er niet vanaf te halen.
  • Breek de chocolade in stukken en doe het in een hittebestendige kom of schaaltje die boven een steelpannetje past. Vul het steelpannetje met een klein laagje water en breng aan de kook. Zet nu de kom of schaaltje met chocolade erop en laat het smelten op laag vuur (let erop dat het water de schaal niet raakt).
  • Haal de aardbeien met een draaiende beweging door het chocolademengsel.
  • Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat of groot bord.
  • Laat de chocolade minimaal in 45 minuten hard worden. Het gaat sneller in de koelkast!

Geniet ervan!

 

  • Aantal koolhydraten:  4,1 khd voor 100 gram aardbeien met chocolade
  • Bereidingstijd:  10 minuten
  • Wachten: minimaal 30 minuten in de koelkast.

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *