Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Ik ben dol op bruschetta! De combinatie van tomaatjes, knoflook en basilicum op een knapperige ciabatta is echt hemels! Helaas past bruschetta (”geroosterd normaal brood”) niet in een koolhydraatarm dieet. Ik vervang voor dit recept de bruschetta voor Adam’s brot.  Adam’s Brot is een koolhydraatarme bakmix waarmee je heerlijke broodjes mee kan maken.
Ideaal als je af en toe trek hebt in brood, maar dan met minder koolhydraten! (Dit is trouwens geen sponsering!)

Wil je het brood toch liever achterwege laten, maar toch genieten van bruschetta? Doe dan het tomatenmengsel lekker op plakjes komkommer! Helemaal koolhydraatarm-proof!

INGREDIËNTEN:

  • 2 verse trostomaten
  • 2 teentjes knoflook of 1 theelepel gehakte knoflook (uit potje)
  • 2 takjes basilicum (alleen de blaadjes)
  • 1 el virgine olijfolie
  • zeezout
  • peper en zout
  • 1x bakmix Adam’s Brot

BEREIDING:

  • Maak de broodjes volgens de verpakking. Het is handig als je de broodjes ruim van te voren maakt!
  • Snijd de trostomaten in kleine stukjes.
  • Hak de basilicum en knoflook fijn.
  • Meng de stukjes tomaat met de basilicum, knoflook en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het afgebakken brood in plakjes. Rooster vervolgens de plakjes broodjes. Dit kan in een grillpan, of broodrooster. Je kunt het brood natuurlijk ook even in de oven roosteren. Verwarm dan van te voren de oven op 180 graden, en rooster de broodjes ongeveer 8 minuten.
  • Beleg de plakjes geroosterde brood met het tomatenmengsel. Serveer direct.

Geniet ervan!

Tip! Doe er fijn gesneden rode peper door het tomatenmengsel voor meer pit!

 

  • Aantal koolhydraten per stuk:  0,9 khd per stuk

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *