Koolhydraatarme Bountytaart

Houd jij van kokos en chocolade? Dan ben je waarschijnlijk helemaal gek van Bounty’s! En hoe leuk (en vooral lekker) is het dat er nu een koolhydraatarme bountytaart is die je makkelijk kan maken! Ik gebruik voor deze taart pure chocolade in plaats van melk chocolade, omdat dit lager is in koolhydraten.

INGREDIËNTEN VOOR 1 GROTE TAART (10 STUKKEN):

Voor de kokos taartbodem:

  • 65 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 80 gram kokosmeel
  • 2 eieren
  • 40 gram Sukrin +
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 165 gram omgezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 170 gram gerapste kokos
  • 4,5 eetlepel Sukrin +
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de topping:

  • 160 gram pure chocolade (85%), of suikervrije chocolade met stevia.
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 2 eetlepels geraspte kokos

 

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Handmixer
  • Springvorm 24 cm

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de boter in blokjes. Doe de boter samen met de kokosmeel, eieren, en sukrin+ in een keukenmachine en meng alles tot een glad beslag.
  • Vet de springvorm in (of gebruik bakpapier in de springvorm)
  • Doe de deeg in de springvorm, en verdeel het met de achterkant van een lepel of met je vingers.
  • Prik met een vorm gaatjes in het deeg. Doe de springvorm in de oven, en bak de taartbodem 10 tot 15 minuten. Let op dat de taartbodem niet aanbrand, check tussendoor dus eventjes.
  • Haal de springvorm uit de oven, en laat de taartbodem goed afkoelen in de springvorm
  • Nu maken we de vulling. Snijd de boter in blokjes doe het in een grote (beslag)kom. Klop de boter zacht met een handmixer.
  • Doe de eieren, vanille extract en kokosrasp bij de boter, en mix opnieuw alles door elkaar.
  • Verdeel de vulling nu over de taartbodem.
  • Zet de springvorm in de oven, en bak de taart 20 minuten.
  • Haal de taart uit de oven, en laat de taart een beetje afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Zodra de chocolade is gesmolten voeg de slagroom toe. Roer goed door.
  • Verdeel gelijkmatig het chocolademengsel over de taartvulling met een spatel.
  • Zet de taart voor minimaal een uur in de koelkast.
  • Zodra de chocolade goed hard is geworden, kan je de kokosrasp over de taart strooien.

Geniet ervan!

 

 

  • Aantal koolhydraten: 7,7 khd per stukje
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Wachten: (in de oven + opstijven) 1,5 uur
  • Let op: Bij een koolhydraatarm dieet is het verstandig om maar 1 puntje per dag te eten.

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart