Posted 17 March 2019
4162
0
0
Een heerlijke salade met biefstuk en een heerlijke chimichurri dressing. Perfect als lunch of diner. Het fijne is dat (bijna) iedereen deze salade kan waarderen, of je nou koolhydraatarm eet of niet!
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 60 gram gemengde salade
- 1 entrecote (a 150-200 gram)
- halve rode ui
- 8 cherrytomaatjes
- kwart komkommer
- salade kaasblokjes (of jong belegen kaasblokjes)
Chimichurri (dressing):
- 1 klein bosje bladpeterselie
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- halve rode peper (laat de zaadjes zitten voor extra pit)
- anderhalve eetlepel rode wijnazijn
- halve theelepel gedroogde oregano
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
BEREIDING:
- Hak de rode peper en peterselie zeer fijn.
- Snijd het tomaatje en ui ook in hele kleine stukjes. Pers de knoflookteentjes uit.
- Je kunt ook alle ingrediënten in een blender/keukenmachine doen en het heel kort laten malen. (de saus moet wel aan de grovere kant blijven)
- Doe je het niet in een blender of keukenmachine: doe alle ingrediënten in een kommetje en meng vervolgens alles goed door elkaar. Doe er eventueel wat extra olijfolie bij als de saus te dik is.
- Bak de entrecote zoals je het lekker vind. Laat de entrecote na het bakken even rusten op een bord met een stuk aluminiumfolie eroverheen.
- Doe de gemengde salade op een bord.
- Snijd de komkommer in plakjes en ui in dunne ringen.
- Verdeel de komkommer, tomaat, ui en blokjes kaas over de salade.
- Snijd de entrecote in plakjes en leg dit boven op de salade. Doe flink wat chimichurri over de entrecote.
Eet smakelijk!