Biefstuk met gebakken champignons en roerbakgroente

Dit gerecht is heerlijk, en is snel te bereiden. De combinatie van gebakken champignons en biefstuk is een favoriet bij velen!

INGREDIËNTEN:

  • 150 gram biefstuk
  • 200 gram italiaanse roerbakgroente
  • 40 gram roomboter
  • 250 gram champignons
  • 1 klein uitje
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 2 tl gedroogde bieslook (mag ook vers zijn)

BEREIDING:

  • Haal de biefstuk 15 minuten voordat je gaat koken uit de koelkast, zo komt de biefstuk op kamertemperatuur.
  • Snijd de champignons in partjes, en snipper het uitje. Snijd de knoflook fijn.
  • Smelt een klontje boter (ongeveer 15 gram) in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook. Zet het vuur niet te hoog zodat de knoflook niet aanbrand (anders krijg je een bittere smaak). Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout en bieslook.
  • In een andere pan wok je de roerbakgroente lekker knapperig op middelhoog vuur in wat boter. Bestrooi de groente met peper en zout.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur, ongeveer 1 a 2 minuten aan 1 kant (ligt eraan hoe dik de biefstuk is, en hoe je hem het liefste wilt hebben)
  • Neem de biefstuk uit de pan, en laat het ongeveer 5 minuten rusten op een bord met aluminiumfolie.

Koolhydraten:

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *